Terugblik kennismeeting: Effectief Management bij Tijdelijk Leiderschap

Op 26 september 2024 kwamen tijdelijk leiders (interim-managers) samen voor een interactieve Pool Management kennismeeting met als thema Effectief Management bij Tijdelijk Leiderschap. De sessie, geleid door Inez Petter, richtte zich op de uitdagingen waar tijdelijk leiders dagelijks mee te maken krijgen.

Na de ontvangst en een welkomstwoord van Klaas Pool (directie Pool Management), nam spreker Inez Petter het woord. Met haar organisatie Brightsky biedt zij professionals een oplossing voor de onrust binnen werk en leven. Onrust die ontstaat doordat we worden overspoeld met informatie, verplichtingen en verwachtingen.

Aan de hand van live illustraties en input vanuit de zaal nam Inez de deelnemers mee naar de essentie van timemanagement en pendelde ze daarbij tussen theorie en praktijk. Belangrijke onderwerpen waren het prioriteren van werkzaamheden, agendamanagement en het vinden van de juiste balans tussen strategische planning en operationele uitvoering tijdens een interim-opdracht.

Na een korte pauze met avondhap kregen de deelnemers de kans om zelf actief aan de slag te gaan. In het tweede deel van de sessie kwamen de laptops, tablets en telefoons op tafel en werkten de deelnemers aan hun eigen agenda, met een focus op timemanagement en het effectief organiseren binnen de beperkte tijd die een tijdelijk leider heeft tijdens een opdracht. Dit gaf de nodige eyeopeners en leverde veel praktische tips op.

Het inhoudelijke deel van de kennismeeting werd namens Pool Management afgerond door Anne Jan van den Dool. Er werd dankbaar gebruikgemaakt van het afsluitende hapje en drankje tijdens het netwerken en ervaringen uitwisselen. De sessie bood niet alleen waardevolle inzichten, maar ook praktische handvatten die de aanwezige tijdelijk leiders direct kunnen toepassen in hun opdrachten.

Pieter en Monique kennismeeting Inez Petter

Deel dit artikel via:
Lees meer over:

Gerelateerde artikelen