Lichtpuntjes?

De Algemene Beschouwingen zijn nog niet achter de rug of de bonden hebben al een staking aangekondigd in het voortgezet onderwijs. Cao-onderhandelingen dreigen vast te lopen op het thema werkdruk. Dit in combinatie met het verschijnen van het jaarlijkse OESO rapport waaruit blijkt dat de kwaliteit van het funderend onderwijs in Nederland niet voor iedere leerling gegarandeerd kan worden. De impact van het lerarentekort –  juist voor leerlingen in achterstandswijken uit de armere gezinnen – wordt hier zichtbaar.  Negatieve berichtgeving over het onderwijs is helaas aan de orde van de dag.

Soms vergeten we weleens dat er door heel veel bevlogen mensen keihard wordt gewerkt aan goed onderwijs voor iedereen en is het moeilijk om de lichtpuntjes in deze prachtige sector te blijven zien. Laten we de vele lichtpuntjes koesteren en wat vaker stilstaan bij alle professionals die dag in dag uit het verschil maken in het leven van zoveel kinderen.

Wij dragen daar graag aan bij, bijvoorbeeld door de mogelijkheid van (organisatie)ontwikkeling aan te bieden, zodat jij als schoolleider het verschil kunt maken. Goed voor jou en de school! Kijk eens op onze Workshop Jouw jaarplan op één A3.

Hartelijke groet namens het team van Pool Management Onderwijs,

Susan Zandbergen
Adviseur onderwijs

Deel dit artikel via:
Lees meer over:

Gerelateerde artikelen