Competentiegericht werven

Sinds 1 september 2024 werk ik als adviseur Zorg & Overheid bij Pool Management. De eerste weken zitten erop en het voelt als een warm bad (zegt een koudwaterzwemmer…). Na een periode van kennismaking en inlezen wordt mijn agenda nu gevuld met mooie afspraken met opdrachtgevers en kandidaten. En nu ook aan mij de eer om deze editie van Poolshoogte in te leiden.

Krapte op de arbeidsmarkt en inzet van zzp’ers zijn belangrijke thema’s binnen zowel de zorg, als de overheid en het onderwijs. Het vraagt om een andere manier van kijken naar de arbeidsmarkt en werving & selectie.

Competentiegericht werven en werken wordt essentieel bij een krappe arbeidsmarkt; het arbeidsmarktpotentieel kan hiermee namelijk bevorderd worden maar ook het aantal kwalitatieve matches kan hierdoor toenemen. Of het nu gaat om een structurele of een tijdelijke inzet.

De technologische ontwikkelingen benadrukken de noodzaak van een competentiegerichte aanpak, sectoren groeien naar elkaar toe en banen (vast of tijdelijk) veranderen in taken en rollen. Bij Pool Management is onze focus om organisaties binnen zorg, overheid en onderwijs optimaal te ondersteunen bij het invullen van vacante posities. Of het nu gaat om een structurele of tijdelijke functie, taak of rol; wij zijn in staat om mensen en werk te matchen op basis van skills. Lees daarover meer in de blog van Monique van der Holst, ook in deze nieuwsbrief.

Een hartelijke groet namens het team van Pool Management,

Frida Olijve

Deel dit artikel via:
Lees meer over:

Gerelateerde artikelen